Corona vaccinatiebewijs

Geen verklaring door huisarts
Wij als huisartsen geven géén verklaring van een reeds doorgemaakte Corona-infectie af, ondanks dat sommige partijen (zoals reisorganisaties) hier soms om vragen. U kunt als alternatief bewijs een afschrift vragen bij de plaats waar u positief getest bent, toen Corona bij u vastgesteld werd.

Inzien Corona vaccinatiegegevens RIVM
Via de onderstaande website van het RIVM kunt u met behulp van uw DigID uw gegevens inzien rondom uw Corona vaccinatie(s).

Inzage vaccinatie gegevens RIVM

Vaccinatiebewijs nationaal/internationaal
Het papieren document dat u kreeg bij de vaccinaties is géén officieel geldig vaccinatiebewijs. Het enige geldige vaccinatiebewijs dat momenteel geldig is kunt uw als app op een mobiele telefoon downloaden. Er worden dan zogenaamde QR codes aangemaakt. Eén nationale QR code is voor bijvoorbeeld nationale toegang van evenementen en horeca. Met de andere QR code kunt u internationaal binnen Europa reizen. De app kunt u ook gebruiken als u een negatieve PCR-test heeft, indien u bijvoorbeeld (nog) niet gevaccineerd bent. Via de onderstaande website van de overheid kunt u de app op uw telefoon installeren. U heeft daarbij ook een geldige DigID nodig. Er bestaat ook een mogelijkheid om zonder mobiele telefoon een schriftelijk bewijs aan te vragen.

Corona check app

Wij hopen u hiermee voldoende te informeren. Mocht u desondanks nog vragen hebben? Bel de praktijk of stel u vraag online via onze website of via uw online dossier van mijngezondheid.net. (laatste update 28-09-2021)