Mijn naam is Hilde van Ruremonde. Ik ben geboren in 1986. Na mijn opleiding verpleegkunde die ik in 2007 heb afgerond, ben ik verder gegaan met de opleiding doktersassistente. Dat ben ik gaan doen, omdat het werk in de huisartsenpraktijk me erg leuk leek. En dat is het ook, want geen enkele dag is hetzelfde. Er zijn veel verschillende taken en ook alle mensen waarmee je contact hebt zijn uniek. Daarbij moet je snel reageren in noodsituaties en er dagelijks voor zorgen dat iedereen de juist zorg krijgt. Het is heel afwisselend en leuk om te doen. Sinds januari 2022 ben ik werkzaam bij huisartsenpraktijk klein Vlijmen, een nieuwe stap in de vele jaren dat ik al werkzaam ben in de zorg.

Mijn naam is Thea vd Berk-van wijk, ben in 1964 geboren. Ik ben opgegroeid in Haaren en woon nu samen met mijn gezin in het mooie kleine dorp Biezenmortel. Vanaf mijn 20e jaar ben ik al werkzaam in de gezondheidszorg en heb 20 jaar gewerkt als ziekenverzorgende in een verpleeghuis. In 2003 heb ik een omscholing tot doktersassistente gedaan. Inmiddels werk ik sinds 2004 hier in de praktijk. Ik ervaar deze praktijk als een prettige werkomgeving, fijne collega’s, en omdat er veel aandacht en ruimte is voor de mens achter de patiënt. De afwisseling in het werk en het patiëntencontact is wat het werk leuk maakt en waardoor ik met plezier naar mijn werk ga.

Als praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) werk ik in een aantal verschillende praktijken. Ik behaalde mijn bachelor in de toegepaste psychologie en heb ruime ervaring als behandelaar in de (jeugd) GGZ. Per 1 december 2021 ben ik werkzaam in Huisartsenpraktijk Klein Vlijmen.

Als praktijkondersteuner houd ik me bezig met klachten op psychisch- en psychosociaal gebied. Daarbij kunt u denken aan spanningsklachten, stress, somberheid of angstklachten, maar ook aan problemen die samen hangen met werk, relatie of rouw. Ik bied begeleiding aan in de vorm van advies, een korte behandeling in de vorm van een aantal gesprekken, al dan niet in combinatie met e-health. Ik kan voor u ook een gids vormen bij het zoeken naar een juiste hulpverlener, aangezien ik goede contacten onderhoud met (GGZ-)zorgverleners in de buurt.

Via de huisarts kunt u naar Irma worden verwezen.

Na mijn opleiding Voeding en Diëtiek in 1992, heb ik voor diverse organisaties gewerkt.  Naar mate mijn werk- en levenservaring groeide, veranderde mijn interesse. Mijn interesse gaat steeds meer uit naar het begeleiden van mensen die ernstig ziek zijn, ouderen en mensen die chronisch ziek zijn. Dat was in 2015 de reden om de opleiding tot praktijkondersteuner somatiek (POH-S) te gaan volgen.  Ik heb tijdens mijn opleiding in Geldrop gewerkt en daarna ruim drie jaar in een huisartsenpraktijk in Tilburg.  Vanaf juni 2019 werk ik bij huisartsenpraktijk Amaru / huisartsenpraktijk Klein Vlijmen.

 

Het is fijn om, samen het team van de huisartsenpraktijk, mensen met een meer kwetsbare gezondheid te kunnen ondersteunen. Op mijn spreekuren zie ik vooral mensen met diabetes mellitus, astma, COPD en (risico op) hart-en vaatziekten. Zo nodig bezoek ik mensen thuis.

Mijn naam is Twan Bankers, ik ben geboren in 1990 in Bakel (Noord-Brabant). Samen met mijn vriendin Heleen en onze dochter Cato woon ik in Den Bosch. Ik heb de algemene geneeskunde opleiding gedaan in Amsterdam. Daarna ben ik gestart als basisarts op de spoedeisende hulp in Almere. Later heb ik nog een periode als arts in de acute psychiatrie gewerkt in het centrum van Amsterdam. Samen met mijn vriendin heb ik een lange reis gemaakt van 11 maanden, waarna ik begonnen ben als arts in het verpleeghuis in Limburg. Uiteindelijk heb ik de opleiding tot huisarts gedaan en sinds 2022 werk ik als zelfstandig huisarts in verschillende praktijken. Sinds eind 2022 werk ik ook in de praktijk Klein Vlijmen. Op dit moment werk ik vast op de maandag en de woensdag, met soms nog wat extra dagen tussendoor. Ik probeer laagdrempelig te zijn in mijn contact met mensen. Zodat zij ook de ruimte voelen om hun problemen met mij te bespreken. Ik vind het leuke aan dit vak dat je samen met de patiënt kan zoeken naar een oplossing die bij hem of haar past. Hierbij vind ik het belangrijk dat de autonomie van de patiënt centraal staat. Het is leuk om mensen vaker te kunnen zien en een vertrouwensband op te kunnen bouwen. Ik werk dan ook met veel plezier in deze praktijk.

Mijn naam is Joris van Alebeek en ik ben geboren in 1984 in Den Dungen. Ik woon samen met mijn vriendin Britt en zonen Youp en Daan. Sinds 2014 ben ik huisarts na het voltooien van de opleidingen in Maastricht. Tussendoor heb ik enkele jaren als arts op de spoedeisende hulp en intensive care van het St. Annaziekenhuis in Geldrop gewerkt. Sinds 2016 werk ik als huisarts in Vlijmen. Daarvoor was ik zo’n twee jaar vaste dorpsdokter in Berlicum. Per 1 januari 2022 heb ik de praktijk van dokter Nijboer overgenomen.

 

Als huisarts vind ik een persoonlijk en open contact erg belangrijk. Mensen moeten zichzelf kunnen zijn en vertellen wat hen dwars zit. Op mijn beurt moet ook ik kunnen zeggen wat ik ervaar in de omgang met u als patiënt of uw familie. Kwaliteit van zorg staat bij mij hoog in het vaandel; te begrijpen zorg op maat waar men als het even kan niet te lang op moet wachten. Als generalist weet ik van alles een beetje, waardoor wij huisartsen ruim 90% van alle zorgvragen kunnen afhandelen. Door continue ontwikkelingen en innovatie in de zorg is onderwijs en bijscholen onvermijdelijk. Als huisarts werkzaam op het triagecentrum van de huisartsenpost probeer ik mijn kennis rondom spoedzorg goed bij te houden, een onderwerp dat ik extra interessant vind.

 

Een pro-actieve houding als dokter vind ik belangrijk, al maakt toenemende drukte in de praktijk van alledag dat soms lastig. U kunt op mijn spreekuur ook terecht voor vragen rondom levenseinde, euthanasie en andere lastige levensvraagstukken. Niets is onbespreekbaar.

 

Sinds 2019 ben ik CHBB geregistreerd huisarts voor het deelgebied oogheelkunde. Dit betekent dat ik sommige specialistische vaardigheden rondom het onderzoek en de behandeling van oogziekten binnen de huisartsenpraktijk mag uitvoeren. Mijn CHBB-registernummer is OK-19-5020.