J.C.A. (Joris) van Alebeek

Huisarts, praktijkhouder, BIG-nr. 39913344101
Aanwezig: maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag

Mijn naam is Joris van Alebeek en ik ben geboren in 1984 in Den Dungen. Ik woon samen met mijn vriendin Britt en zonen Youp en Daan. Sinds 2014 ben ik huisarts na het voltooien van de opleidingen in Maastricht. Tussendoor heb ik enkele jaren als arts op de spoedeisende hulp en intensive care van het St. Annaziekenhuis in Geldrop gewerkt. Sinds 2016 werk ik als huisarts in Vlijmen. Daarvoor was ik zo’n twee jaar vaste dorpsdokter in Berlicum. Per 1 januari 2022 heb ik de praktijk van dokter Nijboer overgenomen.

 

Als huisarts vind ik een persoonlijk en open contact erg belangrijk. Mensen moeten zichzelf kunnen zijn en vertellen wat hen dwars zit. Op mijn beurt moet ook ik kunnen zeggen wat ik ervaar in de omgang met u als patiënt of uw familie. Kwaliteit van zorg staat bij mij hoog in het vaandel; te begrijpen zorg op maat waar men als het even kan niet te lang op moet wachten. Als generalist weet ik van alles een beetje, waardoor wij huisartsen ruim 90% van alle zorgvragen kunnen afhandelen. Door continue ontwikkelingen en innovatie in de zorg is onderwijs en bijscholen onvermijdelijk. Als huisarts werkzaam op het triagecentrum van de huisartsenpost probeer ik mijn kennis rondom spoedzorg goed bij te houden, een onderwerp dat ik extra interessant vind.

 

Een pro-actieve houding als dokter vind ik belangrijk, al maakt toenemende drukte in de praktijk van alledag dat soms lastig. U kunt op mijn spreekuur ook terecht voor vragen rondom levenseinde, euthanasie en andere lastige levensvraagstukken. Niets is onbespreekbaar.

 

Sinds 2019 ben ik CHBB geregistreerd huisarts voor het deelgebied oogheelkunde. Dit betekent dat ik sommige specialistische vaardigheden rondom het onderzoek en de behandeling van oogziekten binnen de huisartsenpraktijk mag uitvoeren. Mijn CHBB-registernummer is OK-19-5020.