03-05-2021

Vaccinaties; veel vragen

Momenteel krijgen we in de praktijk veel vragen over de Corona vaccinaties. Wij hopen net als iedereen, dat iedereen zo snel mogelijk gevaccineerd wordt.

1958, 1959 en 1960

In week 19 zullen onze patiƫnten geboren in 1958, 1959 en 1960 geprikt worden met het Astra Zeneca vaccin. Zij krijgen in week 18 een brief thuis. Het Astra Zeneca vaccin wordt door de overheid voor deze groep beschikbaar gesteld. Er is geen alternatief mogelijk. Deze vaccinatie gebeurd in Vlijmen zelf vanuit een samenwerkingsverband met alle huisartsen Vlijmen. Klik hier voor meer informatie over deze vaccinatie.

Risico-patiƫnten

In week 17 hebben wij aan het RIVM doorgegeven wie tot een kwetsbare groep behoort en jonger is dan 60 jaar. Dit zijn veelal de mensen die ook al jaarlijks werden opgeroepen voor een griepvaccinatie. Vanaf 17 mei 2021 worden zij schriftelijk door de GGD benaderd om gevaccineerd te worden. Wij weten nog niet met welk vaccin dit zal zijn.

Niet kiezen welk vaccin

De overheid bepaalt wie welk vaccin krijgt. Hierin heeft een arts of degene die de prik krijgt geen keuze. Kijk voor meer informatie op de website van het RIVM. U bent vrij om ervoor te kiezen niet gevaccineerd te worden, maar dit kan betekenen dat u pas in een zeer laat stadium mogelijk een ander vaccin kan krijgen. Hierover hebben wij nog onvoldoende duidelijkheid.