Praktische informatie Corona vaccinaties in Vlijmen

Op de afbeelding hieronder vindt u de looproute die gevolgd moet worden op de priklocatie in die Heygrave in Vlijmen. Let op: alleen genodigden krijgen toegang tot de sporthal. Kom in ieder geval op het tijdstip zoals aangegeven op de uitnodigingsbrief, mét mondkapje.

Er zijn ook veel mensen die via het RIVM of GGD een oproep krijgen om in de Brabanthallen in Den Bosch hun Corona-vaccinatie te laten zetten. U krijgt vanzelf bericht met de post. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen onder het kopje nieuws op deze website.

Bijwerkingen en termijn vaccin

Veel mensen merken niets van de prik. Vaak is het vergelijkbaar met griepachtige verschijnselen zoals bij de jaarlijkse influenza vaccinatie. De meeste bijwerkingen van het Astra-Zeneca vaccin zijn licht en verdwijnen binnen een paar dagen na vaccinatie. Hieronder worden er enkele opgesomd:

  • Gevoeligheid van de injectieplaats (± 65%)
  • Matige pijn op de injectieplaats (± 55%);
  • Vermoeidheid (± 53%);
  • Hoofdpijn (± 53%);
  • Spierpijn en/of gewrichtspijn (±45%);
  • Malaise (± 45%);
  • Koorts of koude rillingen (± 8%).
  • Verder zijn gemeld: braken, diarree

Het termijn van de tweede prik is bepaald door de RIVM:

De volledige serie van het Astra-Zeneca vaccin bestaat uit 2 doses van 0,5 ml met een interval van 4 tot 12 weken met een voorkeur voor de 12e week. Als de 2e vaccinatie iets later plaats vindt, bijvoorbeeld in week 13, is dat ook prima.” (bron RIVM)

Vaccinatie strategie: de overheid bepaalt

Vanaf begin maart mogen wij van het RIVM geselecteerde groepen gaan vaccineren met de COVID-19 vaccinatie van Astra Zeneca. De mensen die geselecteerd zijn krijgen vanzelf een oproep met de post. Door de overheid wordt bepaald welke groepen we moeten vaccineren. Wij als praktijk hebben hier geen invloed op. We hebben helaas dus geen mogelijkheden om u als individu op een voorkeurslijst te plaatsen. U krijgt vanzelf een oproep middels een officiële uitnodigingsbrief, maar dit loopt niet altijd via de huisartsenpraktijk. Momenteel worden door verschillende instanties mensen gevaccineerd; huisartsenpraktijken, de GGD, wooninstellingen, de huisartsenpost en medisch specialisten. We hopen net als u dat iedereen snel aan de beurt is om gevaccineerd te worden!