Psychische klachten POH GGZ

Soms kan bij mensen de mentale gezondheid onder druk staan. Spanningen, stress, somberheid, angst, slapeloosheid, maar ook problemen die samenhangen met werk, relatie of rouw komen veel voor in Nederland. Soms leiden deze klachten ook tot problemen in het gebruik van (genots-)middelen of probleemgedrag zoals verslaving. De geest is van slag en dat kan vervolgens ook tot lichamelijke klachten leiden.

Het is belangrijk om te weten dat je in de huisartsenpraktijk terecht kan met deze problemen. Maak een afspraak (gesprek met meer tijd) op het spreekuur van de huisartsen of informeer naar de mogelijkheden van de praktijkondersteuner (POH) Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ).

De POH GGZ is gespecialiseerd in klachten als ‘het in het leven tegen zit’. In onze praktijk is de POH GGZ Irma Heessels. Milde, maar soms ook langdurende of terugkerende psychische klachten kunnen door Irma zelf begeleid en behandeld worden. Zij kijkt met u naar praktische mogelijkheden en oplossingen. Soms is doorverwijzen naar zorgverleners (zoals een psycholoog) in de regio een uitkomst van de intake of gesprekken bij de POH GGZ. Samen met de huisartsen wordt gekeken hoe we u kunnen blijven begeleiden tot u op de juiste plek bent. Zeker als er sprake is van wachttijd bij een derde partij.

Via de huisarts kunt u naar Irma worden doorverwezen.

Bekijk hier een voorlichtingsfilm over beter omgaan met stress (bron: thuisarts.nl)

 

Websites en zorgpartners GGZ

Hieronder ziet u een overzicht van informatieve websites en onze zorgpartners in de GGZ. Heeft u een goede ervaring met een psychologische hulpverlener en wilt u anderen hier op wijzen? Laat het ons dan weten!

Websites / zorgpartners

Beschrijving

Heb je iemand in je omgeving waar je jezelf zorgen over maakt of denk je zelf aan zelfmoord? Bel of chat anoniem via 113 zelfmoordpreventie

Bijeen is het loket van de gemeente waar u veel zaken kunt regelen. Onder andere binnen de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)

GZ-psychologen Eva Buijs, Nadine Lommers en Frederieke van der Heijden hebben samen een goedlopende praktijk midden in Vlijmen

Quanta is een praktijk met samenwerkende vrijgevestigde therapeuten in Engelen.

Praktijk in Den Bosch gericht op kortdurende, klachtgerichte behandeling en onderzoek bij een breed scala aan psychische problemen bij volwassenen

Psychologenpraktijk in Den Bosch vlakbij het centraal station.

Psychotherapeut Jolanda Poelakker en psychiater Judith Bovendeerd hebben samen een kleinschalige psychotherapiepraktijk in Heusden.