Reis & gezondheid

Medicatie de grens over
In veel landen is het bezit en het gebruik van medicijnen die onder de Opiumwet vallen verboden. Op overtreding van die wet staan strenge straffen.

Medicijnen die onder de Opiumwet vallen, kunt u dus niet zomaar meenemen naar het buitenland. Daarvoor heeft u een zogenaamde Schengenverklaring nodig, of een Engelstalige medische verklaring, met eventueel een Apostillestempel. Kijk voor meer informatie op de website van het CAK of download hieronder alvast de Schengenverklaring.

CAK.nl

Schengenverklaring

Medicatie overzicht printen

Door u aan te melden en/of in te loggen via MijnGezondheid.net kunt u een actueel overzicht van uw medicatie thuis gemakkelijk uitprinten voorafgaand aan uw reis.

Reispreventie en vaccinaties

Steeds vaker ondernemen mensen verre reizen of vakanties in (sub)tropisch klimaat. Het is van belang goed voorbereid op reis te gaan, want ziek worden kun je overal. Niet alleen voor mensen met chronische ziekten, maar ook voor kerngezonde reizigers is op tijd stilstaan bij de risico’s in het buitenland verstandig.

Wij verwijzen u voor de meest actuele voorlichting op het gebied van vaccinaties en reispreventie naar de GGD Hart van Brabant in ‘s-Hertogenbosch. Twijfelt u of uw medische situatie extra aandacht behoeft rondom uw geplande reis? Overleg dan even met de praktijkassistente. ▪

GGD Hart van Brabant