Afspraak maken & spreekuren

U kunt bij onze praktijk telefonisch via 073-5111377 een afspraak maken tussen 8:00 en 10:00 uur. U kunt ook 24 uur per dag online een afspraak plannen op geselecteerde spreekuren via onze website, met behulp van MijnGezondheid.net of de MedGemak app. De assistentes zullen u altijd vragen om de reden van uw komst. Een standaard afspraak duurt 15 minuten.

Ga naar: Online dingen regelen

Beperkte tijd voor het maken van afspraken en al die vragen; waarom deze werkwijze?
Ons streven is om iedereen zo spoedig mogelijk met zijn of haar hulpvraag van dienst te kunnen zijn. Omdat we enkel deze ochtenduren reserveren voor het maken van afspraken, is er meestal op dezelfde dag nog plaats voor u. Onze doktersassistentes zijn goed getraind en opgeleid om vragen te stellen rondom uw hulpvraag. Zo proberen we te kijken hoe wij u het beste kunnen helpen. Het geeft de huisarts de mogelijkheid het contact beter voor te bereiden.

Soms blijkt uit doorvragen dat u toch sneller dan gedacht gezien moet worden of de dokter juist beter naar u kan komen voor een huisbezoek. Soms zijn de onderzoeksmogelijkheden juist in de praktijk beter dan thuis. Ook leidt doorvragen van de doktersassistente tot mogelijkheden die u wellicht tijdswinst opleveren zoals direct een afspraak bij de doktersassistente zelf, een terugbelactie van de huisarts of bijvoorbeeld de mogelijkheid om uw probleem via een email of versturen van een foto voor te leggen aan de artsen. Als u vanwege privacy overwegingen geen toelichting wil geven op uw hulpvraag, geef dan aan hoe lang u nodig denkt te hebben voor het gesprek met de huisarts.

Wat te doen bij spoed (in de avond- of weekenduren)?
Naast het algemene alarmnummer 112 belt u bij levensbedreigende situaties op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur 073-5111377 optie 1 voor de spoedlijn. Is er iemand in levensgevaar tijdens kantooruren dan is eventueel ook het nummer 06-10447497 mogelijk. In de avond-, nacht- en weekenduren belt u het spoednummer van Huisartsenposten Oost Brabant via 088-8765050.

Verhinderd?
Mocht u onverhoopt toch niet in staat zijn op de afgesproken tijd op het spreekuur te verschijnen, belt u dan tijdig de assistente om de afspraak af te zeggen. Graag ook online afspraken telefonisch afzeggen. Deze tijd kan dan weer voor iemand anders worden gereserveerd.

Bijzondere spreekuren
Onze doktersassistenten hebben eigen spreekuren. U kunt hier bijvoorbeeld terecht voor het uitspuiten van oorsmeer, het plaatsen van een injectie, aanstippen met stikstof of het maken van een uitstrijkje in het kader van het landelijke bevolkingsonderzoek. De huisartsen hebben naast de reguliere spreekuren beperkt de mogelijkheid voor een langer gesprek. Bij bijvoorbeeld niet lekker in uw vel zitten (psychische klachten) of lastige vraagstukken (levenseinde) wordt bij voorkeur nog meer tijd voor u ingepland. Het plannen van zo’n gesprek gaat altijd na overleg met de huisarts zelf.

Beeldbellen
Vanaf januari 2022 heeft u als pati├źnt de mogelijkheid om via een videoconsult met de huisarts of praktijkondersteuner te spreken. We maken hierbij gebruik van de veilige toepassingen en het gebruiksgemak van de software VIP-Live. Het werkt simpel; u ontvangt op een afgesproken tijdstip een email of sms met een link naar de videoverbinding. Hiervoor heeft u een smartphone nodig met camera en internet of een computer met webcam. Vraag ernaar via de doktersassistente!