Handige websites voor thuis

Hieronder hebben wij voor u enkele handige websites op een rijtje gezet die u thuis kunnen helpen bij uw vraag of probleem. Weet u nog een goede website? Geef die tipĀ hier aan ons door!

Website

Beschrijving

Hier vindt u meer informatie aangaande het bevolkingsonderzoek dat de overheid gratis voor de bevolking aanbiedt. Moet ik wel deelnemen? Wanneer wordt u opgeroepen? U kunt er ook inloggen met uw DigID.

Website met een overzicht van middelen die niet of slecht leverbaar zijn door de apotheek.

Mensen met een longziekte gebruiken vaak medicijnen via een inhalator of puffer. Het is belangrijk om op de juiste manier te inhaleren, anders komen de medicijnen niet op de juiste plek en werken ze niet goed. Om u te helpen beter te inhaleren staan er op deze website handige filmpjes en beschrijvingen. Vindt gemakkelijk uw puffer!

Soms is het lastig om in te schatten hoeveel haast er geboden is bij klachten. Hiervoor werd de website en app moetiknaardedokter.nl in het leven geroepen. Twijfelt u over uw situatie? Bel gerust overdag met de praktijk (073 511 1377) of in de avonduren/weekend de huisartsenpost (088 8765050).

Het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) heeft op haar website een zoekfunctie om te kijken of de medicatie die u gebruikt invloed kan hebben op de rijvaardigheid. Lees altijd goed de bijsluiter, controleer op ‘gele stickers’ of vraag het uw huisarts / apotheker.

Thuisarts.nl of de gratis app voor op uw telefoon geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie van uw huisarts over gezondheid en ziekte. Vaak aangevuld met handige filmpjes en afbeeldingen. Ervaring leert dat veel van de informatie bij de dokter op het spreekuur niet blijft hangen. Tip: vraag uw dokter of praktijkondersteuner na uw bezoek aan de praktijk eens naar de juiste zoekterm voor op thuisarts.nl. Zo leest u rustig thuis en meer gedetailleerd over uw klacht of diagnose.

Op de website ALLES OVER TESTEN vindt u uitleg over bloedwaarden die door artsen bepaald zijn tijdens laboratoriumonderzoek. Van A t/m Z kunt u zoeken naar wat de bloedwaarden die door uw arts onderzocht zijn precies betekenen.

Stichting Voedingscentrum Nederland biedt een gratis website aan met antwoorden op vragen rondom eten en voedingssupplementen.

Hier vindt u betrouwbare informatie over uw medicatie volgens de richtlijnen van de KNMP. Wat is belangrijk om te weten over mijn medicijnen? Is dit inderdaad een veel voorkomende bijwerking van mijn pil of drankje? Schroom niet om in de praktijk of uw apotheek navraag te doen over uw onduidelijkheden of zorgen.

Hier vindt u de kosten van onderzoeken die door uw huisarts aangevraagd kunnen worden. Wat kost bloedprikken? Wat kost een röntgenfoto?

Website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Handige wetenschappelijke bron van informatie rondom bijvoorbeeld infectieziekten.

Op deze website vindt u betrouwbare informatie over de oorzaken van overgewicht. Ook kunt u een vragenlijst invullen over overgewicht. Deze vragenlijst kan u helpen om uw overgewicht beter te begrijpen.