Praktijk ondersteuning

Ga via onderstaande links snel naar:

Profiel Marjolanda, POH Somatiek Dementie + casemanagement

Bloeddruk meting thuis

Chronische ziekten zijn ziekten die veel invloed hebben op het dagelijks leven van mensen en soms niet meer overgaan. Het leven van mensen wordt er door beïnvloed. Chronische ziekten die veel voorkomen zijn Diabetes (suikerziekte), COPD (longemfyseem), Astma en diverse hart- en vaatziekten (TIA, beroerte, hartinfarct, etalagebenen). Soms is er nog geen sprake van chronisch ziek zijn, maar een vergroot risico op een ziekte krijgen. Zorg om te voorkomen dat ziekte ontstaat of erger wordt noemt noemt men preventie.

In de huisartsenpraktijk wordt naast een bezoek aan uw huisarts, extra zorg rondom deze ziekten of preventie geregeld; praktijkondersteuning. Dit gebeurt door de PraktijkOndersteuner van de Huisarts, kortweg POH. Onze POH heeft een eigen spreekuur of verzorgt huisbezoeken. U kunt zelf een afspraak maken met onze POH, maar u kunt ook door haar worden opgeroepen. Zo ontstaat een zorgprogramma. Uw huisarts kan met u bespreken of u in aanmerking komt van één of soms meerdere zorgprogramma’s. Onze praktijk heeft met de zorgverzekeraars een contract voor vier zorgprogramma’s. Hieronder kunt u meer lezen over deze programma’s.

Astma / COPD (Longziekten)

CVRM (Zorg rondom hart- en vaatzieken)

Diabetes (Suikerziekte)

Ouderenzorg (De kwetsbare oudere mens)

 

Bloeddrukmeter lenen voor thuismeten

Sinds ‘het Corona-tijdperk’ bestaat er een mogelijkheid om in onze praktijk een bloeddrukmeter te lenen voor het meten van de bloeddruk thuis. Bij sommige mensen is de bloeddruk thuis veel lager dan op de praktijk. Met uw thuismetingen kan de huisarts of praktijkondersteuner dan beter inschatten wat uw gemiddelde bloeddruk is.

Er gelden voorwaarden voor het in bruikleen geven van onze thuismeter. Vraag ernaar op het spreekuur van onze praktijkondersteuner, uw huisarts of via onze assistentes. Bekijk hier een filmpje van de Universiteit van Utrecht over hoe de bloeddruk te meten. Download hieronder ook de voorlichting voor het meten van de bloeddruk thuis en een formulier voor het bijhouden van de thuismetingen.

Download bloeddrukformulier (pdf)

Download bloeddrukformulier (word)

Met deze uitleenservice hebben wij een stap gezet om nog betere kwaliteit van zorg en continuïteit van zorg te garanderen voor onze patiënten!